Chef Janez Bratovž #2: Bržola, pljučna in hrbet

“Vsak, ki se bo prvič v življenju lotil priprave jedi iz konjskega mesa, bo zagotovo navdušen! Meso je enostavno za pripravo in zelo okusno. Tisti, ki tega do sedaj še ni poskusil, je že veliko zamudil,” je dejal chef Janez Bratovž in demonstriral pripravo pljučne in spodnjega dela hrbta.

Meso je v vakuumskem pakiranju sprva segreval do približno 60℃ in nato na kratko popekel na maslu. Obrok je popestril z omako iz balzamičnega kisa in oljčnega olja ter omako z zoglenelih jajčevcev.

IDEA: Chef svetuje: “Na enak način lahko pripravimo tudi bržolo, ki se ravno tako mehko speče, a ohrani več okusa. Tako enostavno, da lahko poskusite s pripravo tudi sami!”

Preberite tudi

Image Description
27 Februar 2019

Kateri je najboljši vir beljakovin?

Vsem je znano, da so beljakovine ena najpomembnejših snovi za rast in razvoj ter življenje na splošno. Uživamo jih vsakodnevno iz več raznolikih virov.

Več