Recept: Konjska pečenka

Pripravite svojim gostom nekaj enkratnega. Prava Hot´Horse konjska pečenka bo vas in vaše goste popeljala v pravljično deželo okusov. Rahlo sladkast okus in mehko meso bosta navdušila!

Ko iščete pravi recept za čudovito pečenko, ne boste potrebovali drugega. Meso za odlične jedi iz konjskega mesa ponujamo v našem Hot´Horse Deli-ju na tržnici Koseze v Ljubljani.

Sestavine

1 kg mesa v kosu (hrbet ali stegno)
½ žličke soli za namaz
4 stroki česna
2 veliki žlici navadne gorčice
2 veliki žlici gorčice s celimi semeni
2 žlički grobe soli za meso
1 dcl olja

Navodila za pripravo

1. Meso (sobne temperature) najprej osušimo s papirnato brisašo in ga v pekaču posolimo.
2. V skodelici zmešamo česen, gorčico, sol, poper in premažemo meso.
3. Segrejemo 1 dcl olja, da je čim bolj vroče.
4. Z vročim oljem prelijemo namazan kos mesa.
5. Meso pečemo, odvisno od njegove debeline, od 20 do 25 minut na 220 stopinj.
6. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati še vsaj 15 minut.

Preberite tudi