Recept: Konjska pečenka

Pripravite svojim gostom nekaj enkratnega. Prava Hot´Horse konjska pečenka bo vas in vaše goste popeljala v pravljično deželo okusov. Rahlo sladkast okus in mehko meso bosta navdušila!

Ko iščete pravi recept za čudovito pečenko, ne boste potrebovali drugega. Meso za odlične jedi iz konjskega mesa ponujamo v našem Hot´Horse Deli-ju na tržnici Koseze v Ljubljani.

Sestavine

1 kg mesa v kosu (hrbet ali stegno)
½ žličke soli za namaz
4 stroki česna
2 veliki žlici navadne gorčice
2 veliki žlici gorčice s celimi semeni
2 žlički grobe soli za meso
1 dcl olja

Navodila za pripravo

1. Meso (sobne temperature) najprej osušimo s papirnato brisašo in ga v pekaču posolimo.
2. V skodelici zmešamo česen, gorčico, sol, poper in premažemo meso.
3. Segrejemo 1 dcl olja, da je čim bolj vroče.
4. Z vročim oljem prelijemo namazan kos mesa.
5. Meso pečemo, odvisno od njegove debeline, od 20 do 25 minut na 220 stopinj.
6. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati še vsaj 15 minut.

Preberite tudi

Image Description
27 Februar 2019

Kateri je najboljši vir beljakovin?

Vsem je znano, da so beljakovine ena najpomembnejših snovi za rast in razvoj ter življenje na splošno. Uživamo jih vsakodnevno iz več raznolikih virov.

Več