Pasulj s konjsko šunko

Tradicionalna domača enolončnica, ki že leta navdušuje ljudi najrazličnejših okusov. Odlično se obnese kot samostojna jed ali topla malica, sploh pa v mrzlih dneh.

Sestavine:

(Za 4 osebe)
  • ½ kg prekajenih žrebičkovih reber
  • ½ kg konjske šunke
  • 500 g belega fižola (ali rjavi)
  • 1 koren
  • 1 žlica nasekljane peteršiljeve korenine
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 loverjeva lista
  • Žlička paradižnikove mezge
  • Ščepec soli in popra (po okusu)

Priprava:

  1. Fižol čez noč namočimo.
  2. Namočen fižol skuhamo z 2 lovorjema listoma. Vode ne odlijemo!
  3. Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke.
  4. V kozici prepražimo vso zelenjavo, dodamo fižol in vse začimbe ter paradižnikovo mezgo.
  5. Konjska rebra pokuhamo približno 40 minut.
  6. Rebra nato narežemo na koščke in jih dodamo fižolu .
  7. Konjsko šunko narežemo na poljubno velike koščke in dodamo v lonec.
  8. Vse skupaj kuhamo še približno 20 minut.
  9. Zraven potrebujemo le še kos svežega kruha in žlico.
  10. Pa dober tek!

Žrebičkova rebra in konjsko šunko najdete v naši delikatesi v trgovskem centru na tržnici Koseze (Vodnikova cesta 187). Prav tako pa že pripravljen tatarski biftek.