Morda niste prav veliko razmišljali o tem, pa vendar je verjetno, da ste burgerje že celo življenje jedli na napačen način. Da, govorimo o trenutkih, ko vam po prstih polzijo priloge in ostali dodatki pristanejo na krožniku, namesto v kruhovi bombici, kamor spadajo.

Obrnite svoj burger

Prva dobra ideja je, da svoj Horseburger ali Deliburger obrnete. Spodnji del postane bolj ovalen, namesto raven, kot je sicer. S tem svoj burger pojeste bolj enakomerno in se ne dogaja, da proti koncu v vaših rokah ostaja samo še kruh. Dodatna prednost ovalne oblike je tudi, da na ta način v svojih kruhovi bombici zadržite večino dodatkov in težje spolzije ven kot bi lahko sicer.

Štirje meseci. Za znanost!

Na Japonskem so se te težave lotili iz znanstvene plati. Japonski znanstveniki so namreč našli način, kako se lotiti burgerja, brez da bi za seboj puščali umazanijo. Trije japonski znanstveniki – strokovnjaki na področjih mehanike tekočin, inženiringa in zobozdravstva – so ugotovili, na kakšen način se je najbolje lotiti velikega burgerja. Za raziskavo so porabili 4 mesece in v tem času oblikovali najboljšo tehniko. Njihova raziskava je pokazala, da večina ljudi je burgerje tako, da ga spodaj primejo samo s palcema rok in preostalimi prsti zgoraj, kar sili vso vsebino ven.

Pravi način

Toda, če na spodnji strani burgerja palcema priključite še mezinca rok za ravnotežje in burger zgoraj držite s sredinskimi prsti za enakomeren oprijem, boste izgubili bistveno manj dodatkov. To je znanost! Na žalost so ugotovili, da na ta način ne boste mogli hkrati jesti krompirčka, toda končno boste lahko naročili svoj najljubši burger brez skrbi, da bi za seboj (in na sebi) pustili sledi prilog. Na foodbeast.com so preverili, ali način deluje.