Tradicionalna domača enolončnica, ki že leta navdušuje ljudi najrazličnejših okusov. Odlično se obnese kot samostojna jed ali topla malica, sploh pa v mrzlih dneh.
Sestavine
(Za 4 osebe)
- ½ kg prekajenih žrebičkovih reber
- ½ kg konjske šunke
- 500 g belega fižola (ali rjavi)
- 1 koren
- 1 žlica nasekljane peteršiljeve korenine
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 2 loverjeva lista
- Žlička paradižnikove mezge
- Ščepec soli in popra (po okusu)
Priprava
- Fižol čez noč namočimo.
- Namočen fižol skuhamo z 2 lovorjema listoma. Vode ne odlijemo!
- Vso zelenjavo narežemo na majhne koščke.
- V kozici prepražimo vso zelenjavo, dodamo fižol in vse začimbe ter paradižnikovo mezgo.
- Konjska rebra pokuhamo približno 40 minut.
- Rebra nato narežemo na koščke in jih dodamo fižolu .
- Konjsko šunko narežemo na poljubno velike koščke in dodamo v lonec.
- Vse skupaj kuhamo še približno 20 minut.
- Zraven potrebujemo le še kos svežega kruha in žlico. Pa dober tek!
Žrebičkova rebra in konjsko šunko najdete v naši delikatesi v trgovskem centru na tržnici Koseze (Vodnikova cesta 187). Prav tako pa že pripravljen tatarski biftek.