Izjemno preprosta in prepoznavna zimska jed katera je poznana v vsaki slovenski kuhinji. Iz konjskega mesa pa pečenice in krvavice še toliko bolj navdušijo brbončiče vsakega jedca.
Sestavine
(Za 2 osebi)
- Konjska pečenica
- Konjska krvavica
- Kislo zelje/repa
- Ocvirki
- Lovorjev list
- Poper
- Krompir
Priprava
- Krvavice malo prebodemo z vilicami na vseh straneh, da med peko v pečici ne počijo.
- Pečemo jih na peki papirju na 160 stopinj C za kakšnih 45 minut, potem pa zadnjih 8 min še na 200 stopinj C, da dobijo lepo skorjico.
- Ponvo segrejemo in malo naoljimo. Nato pečenico položimo notri in jo popečemo.
- Ko dobijo lepo barvo, jo ponudimo skupaj s krvavicami.
- Kislo zelje malo operemo in ga damo kuhat skupaj z lovorjem.
- Zraven lahko ponudimo pire krompir ali krompir v kosih. Pa dober tek!
Konjsko pečenico in krvavico najdete v naši delikatesi v trgovskem centru na tržnici Koseze (Vodnikova cesta 187). Vabljeni!