Izjemno preprosta in prepoznavna zimska jed katera je poznana v vsaki slovenski kuhinji. Iz konjskega mesa pa pečenice in krvavice še toliko bolj navdušijo brbončiče vsakega jedca.

Sestavine

(Za 2 osebi)

  • Konjska pečenica
  • Konjska krvavica
  • Kislo zelje/repa
  • Ocvirki
  • Lovorjev list
  • Poper
  • Krompir

Priprava

  1. Krvavice malo prebodemo z vilicami na vseh straneh, da med peko v pečici ne počijo.
  2. Pečemo jih na peki papirju na 160 stopinj C za kakšnih 45 minut, potem pa zadnjih 8 min še na 200 stopinj C, da dobijo lepo skorjico.
  3. Ponvo segrejemo in malo naoljimo. Nato pečenico položimo notri in jo popečemo.
  4. Ko dobijo lepo barvo, jo ponudimo skupaj s krvavicami.
  5. Kislo zelje malo operemo in ga damo kuhat skupaj z lovorjem.
  6. Zraven lahko ponudimo pire krompir ali krompir v kosih. Pa dober tek!

Konjsko pečenico in krvavico najdete v naši delikatesi v trgovskem centru na tržnici Koseze (Vodnikova cesta 187). Vabljeni!