Pripravite svojim gostom nekaj enkratnega. Prava Hot´Horse konjska pečenka bo vas in vaše goste popeljala v pravljično deželo okusov. Rahlo sladkast okus in mehko meso bosta navdušila!

Sestavine

  • 1 kg mesa v kosu (hrbet ali stegno)
  • ½ žličke soli za namaz
  • 4 stroki česna
  • 2 veliki žlici navadne gorčice
  • 2 veliki žlici gorčice s celimi semeni
  • 2 žlički grobe soli za meso
  • 1 dcl olja

Priprava

  1. Meso (sobne temperature) najprej osušimo s papirnato brisašo in ga v pekaču posolimo.
  2. V skodelici zmešamo česen, gorčico, sol, poper in premažemo meso.
  3. Segrejemo 1 dcl olja, da je čim bolj vroče.
  4. Z vročim oljem prelijemo namazan kos mesa.
  5. Meso pečemo, odvisno od njegove debeline, od 20 do 25 minut na 220 stopinj.
  6. Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati še vsaj 15 minut.

Ko iščete pravi recept za čudovito pečenko, ne boste potrebovali drugega. Meso za odlične jedi iz konjskega mesa ponujamo v našem Hot´Horse Deli-ju na tržnici Koseze v Ljubljani.