Pripravite svojim gostom nekaj enkratnega. Prava Hot´Horse konjska pečenka bo vas in vaše goste popeljala v pravljično deželo okusov. Rahlo sladkast okus in mehko meso bosta navdušila!
Sestavine
- 1 kg mesa v kosu (hrbet ali stegno)
- ½ žličke soli za namaz
- 4 stroki česna
- 2 veliki žlici navadne gorčice
- 2 veliki žlici gorčice s celimi semeni
- 2 žlički grobe soli za meso
- 1 dcl olja
Priprava
- Meso (sobne temperature) najprej osušimo s papirnato brisašo in ga v pekaču posolimo.
- V skodelici zmešamo česen, gorčico, sol, poper in premažemo meso.
- Segrejemo 1 dcl olja, da je čim bolj vroče.
- Z vročim oljem prelijemo namazan kos mesa.
- Meso pečemo, odvisno od njegove debeline, od 20 do 25 minut na 220 stopinj.
- Ko ga vzamemo iz pečice, ga pokrijemo s folijo in pustimo počivati še vsaj 15 minut.
Ko iščete pravi recept za čudovito pečenko, ne boste potrebovali drugega. Meso za odlične jedi iz konjskega mesa ponujamo v našem Hot´Horse Deli-ju na tržnici Koseze v Ljubljani.